Dat er krapte is op de arbeidsmarkt, is niet nieuw. Dat deze krapte uitdagingen met zich meebrengt in het werven van goed personeel, is ook een logisch gevolg. Het verloop binnen je organisatie kan sneller of anders gaan dan dat je van tevoren had verwacht. Medewerkers zijn eerder geneigd om rond te kijken bij andere werkgevers en zetten ook eerder de volgende stap.

Maar wat zijn dan redenen om hun huidige team te verlaten? Vaak zijn het de secundaire voorwaarden. Want een goed salaris, mag je in deze tijd wel verwachten. Maar het zijn de extra’s die het doen. Een goede, inspirerende en gezonde werkplek maakt daar ook deel van uit.

We kunnen als werkgevers niet denken dat onze werknemers zichzelf wel gezond houden. Ondanks dat gezondheid (gelukkig!) nu de trend is. Iedereen rent zich rot in de sportschool, mindert in koolhydraten, eet minder vlees en de verse smoothies kan je tegenwoordig overal kopen. Mooi dat de medewerker hier zelf zo mee bezig is. Maar als werkgever kan jij hier ook wat aan doen.

Want vitaliteit is niet alleen voeding maar ook beweging. En het is je vast niet ontgaan, wij Nederlands zijn doorgewinterde ‘zitters’. We zitten veel te veel uren achter elkaar. Zo ook op kantoor. Hierdoor liggen klachten met de rug, armen, benen en nek op de loer. Maar ook je doorbloeding wordt er blijer van als je af en toe gaat staan of een rondje wandelt. Even bewegen is al voldoende.

Maar wat kan je als werkgever daar nou aan doen? Het begint met een goed beleid. Breng in kaart welk type medewerkers je hebt en wat zij er al aan doen om gezond te werken. Kijk hierbij ook naar wat zij leuk vinden om te doen, heb je veel voetballende collega’s? Neem dan bijvoorbeeld deel aan een voetbaltoernooi. Enkele simpele stappen die je ook kan doen zijn:

  • Goed, aanpasbaar meubilair aanschaffen
  • Zit- en werkplekken goed afstellen op de medewerkers
  • Zorg voor gezonde tussendoortjes op het kantoor
  • Bied deelnames aan sportevenementen aan
  • Huur een personal coach in

We horen je denken, ja maar dat kóst alleen maar geld. Klopt. Maar het uitvallen van een medewerker door bijvoorbeeld een verkeerde zithouding kost nog veel meer.

Kortom, in deze tijd waarin iedereen bezig is met voeding en levensstijl, kan je als werkgever niet achterblijven. Wil je dat medewerkers letterlijk en figuurlijk goed in hun vel zitten bij jou op kantoor, bied ze dan meer dan een ‘uitdagende baan’ of een ‘goed salaris’. Bied ze een levensstijl.

Heb je hulp nodig om dit te implementeren in jouw team of organisatie? Geen probleem. Wij komen graag bij je langs om de huidige situatie in kaart te brengen en samen met jou op zoek te gaan naar een gezonder werkgeverschap. Neem contact met ons op via 0548 – 218 812 of mail naar celeste@getclever.nl of emily@getclever.nl en tot snel!