Binnen iedere organisatie is het (als het goed is) tegenwoordig ontzettend druk, we zitten net als voor de recessie weer in de waan van de dag en zijn blij als we het werk af krijgen. Tijd voor projecten, is dan ook ver te zoeken. 

Projecten voor een langere termijn, worden daardoor op de lange baan geschoven. Met als gevolg, dat het wordt vergeten. En dat is zonde. Want die ideeën die je hebt, de plannen die je maakt, dragen bij aan de verbetering van je organisatie. Iedere dag een beetje beter, dat is toch wat je wilt.

Maar helaas horen we te vaak; “Ja, goed idee maar ik heb daar geen tijd voor..” of “We hebben nu de prioriteiten liggen op het werk”. Logisch, maar nogmaals: zonde.

 

Hectisch HR.

Zo is het ook op de gemiddelde HR-afdeling een druk. Ontzettend druk. Het vinden van nieuwe collega’s is elke dag weer een uitdaging, heb je er een gevonden; vind een ander een nieuwe baan. Kan je weer van voor af aan beginnen. Daarnaast komt bij elke organisatie wel langdurige ziekte voor en ben je natuurlijk ook gewoon nog verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Komt dit jou bekend voor? Dan heb je vast veel mooie optimalisatie plannen, op de plank liggen.

Terwijl, optimalisatie doe je niet voor niks, door dit toch aan te pakken, vind je de rust weer terug in je werk. Maar goed, je bent te druk en zo is de visuele cirkel weer rond. Dus wat als jij nou gewoon blijf doen wat je doet, dan helpen wij je verder. Wij nemen graag de HR-projecten van je over en optimaliseren je HR-processen.

Get HR.

Wij helpen je bij HR-projecten zoals het opzetten van diverse HR-beleidsplannen, zoals Duurzame Inzetbaarheid, Employer Branding, Onboarding, Vitaliteit en Veiligheid. Samen met jou, kijken we wat jouw bedrijf en jouw medewerkers nodig hebben, ontwikkelen het plan van aanpak, implementeren deze en maken het werkbaar voor jou. Dan hoef jij het alleen nog maar bij te houden.

Nu horen we je denken, maar ik ben al zó druk en dan moet ik ook nog tijd maken voor jullie. Maar wat als jij de collega’s die van baan wisselen of uitvallen, nou vroegtijdig kan behouden. Door juist wel te investeren in Employer Branding, Vitaiteit en Duurzame Inzetbaarheid? Dat levert je uiteindelijk minder werk op, beloofd.

Get Clever.

Dus wil je weten wat en hoe onze HR-projecten jou verder kunnen helpen? Neem contact met ons op. We komen geheel vrijblijvend langs om jou HR-wensen te bespreken.