In tijden van krapte op de arbeidsmarkt, vliegen de vacatures je om de horen. Een veel gehoorde reden waarom deze nog niet vervuld zijn, is omdat de juiste kandidaat niet te vinden is.

Dat vinden wij onzin. Want er zijn momenteel voldoende goede kandidaten, maar ze moeten ook de kans krijgen om dat aan jou als werkgever te kunnen bewijzen. Een cv zegt in dat geval niet zoveel.

Wij pleiten daarom namelijk voor een kennismakingsgesprek. Altijd. Waarom? Omdat je dan pas iemand kan leren kennen en juist kan beoordelen. Wij spreken elke kandidaat van ons persoonlijk, in het echt, hier bij ons op kantoor en het valt ons op dat veel werkgevers hier niet in mee gaan.

Maar gaan we dan echt mensen beoordelen, die een keuze hebben gemaakt toen zij 16 jaar waren? Iemand die op dat moment vaak de keuze voor een studie maakt, omdat zijn of haar ouders dat werk doen, of omdat het ze op dat moment ‘wel leuk leek‘? Want wees nou even eerlijk, ook naar jezelf. Wist jij toen wat je vandaag de dag ging worden? Heb je destijds de perfecte keuze gemaakt, een waar je vandaag de dag nog exact hetzelfde mee bezig bent en ben jij nog precies die persoon dan toen? …

Dit betekend, dat als je op dit moment bijvoorbeeld 40 jaar bent en op zoek naar een nieuwe uitdaging, en je hebt 24 jaar (!) geleden een keuze gemaakt, je daar nog elke dag op wordt afgerekend. Terwijl je jezelf hebt ontwikkeld, als professional en als persoon. Je weet veel beter wie je bent, waar je voor staat en waar je voor gaat. Dat wist je niet toen je een diploma haalde. Zo kan je een nog betere toegevoegde waarde bieden. En dat staat niet in een cv en is niet te vangen in een mooi tekstje, dat kan jij alleen zelf toelichten.

Maar toch is er die arbeidskrapte en pas je niet in het perfecte vakje. Want ja, keuzes he. Hopelijk bedenk je, terwijl je dit leest, hoe onredelijk dit klinkt.

Daarom dagen wij je graag uit, leer je kandidaat kennen. Nodig hem eens uit. Ook als het cv niet helemaal het perfecte plaatje is.

Tijd is hiervoor geen excuus, want een uurtje van jouw tijd voor een kennismaking, weegt niet op tegen het open hebben staan van een vacature voor drie maanden (en veel langer). Waar je gemiddeld per week zo drie uur mee bezig bent. Die rekensom is snel gemaakt lijkt mij.

Dus graag stellen we aan je voor.. een nieuwe denkwijze over kandidaten.

Wij stellen ze graag aan je voor. En 1 ding kan ik je beloven, we stellen ze niet voor; als we zelf niet geloven dat er sprake kan zijn van een match.

Kennis maken met onze kandidaten? Wij plannen graag een gesprek met ze in!

celeste@getclever.nl | www.getclever.nl | 0548 – 218 812