We willen allemaal nieuwe collega’s en het liefst zo snel mogelijk. Maar er zijn zoveel banen en te weinig professionals. Dus hoe zorg je er dan voor dat ze juist bij jou solliciteren? Onderscheid jezelf als werkgever. 

Vacature teksten waarin grappig wordt geformuleerd wat je gaat doen en wat je ervoor krijgt (geld), zijn verleden tijd. Mensen willen weten waarom ze bij jou moeten komen werken, wat bied jij wat jouw concurrent niet biedt? Vaak gaat het om de ontastbare zaken zoals sfeer, vrijheid en cultuur, want een “marktconform salaris” mag je toch ook wel verwachten.

Dus laat zien wat je te bieden hebt, het is niet voor niet zo dat vastgesteld is dat 93% van alle communicatie visueel is. In deze tijd van social media en apps, willen mensen veel en snel informatie. Waarbij het dus belangrijk is, dat in die bulk van informatie, jij in het oog springt. Want wist je bijvoorbeeld dat we tegenwoordig nog maar een spanningsboog hebben van 8 seconden?

Ter vergelijk, een goudvis heeft een spanningsboog van 9 seconden!  

Dus snelle, goede en pakkende (visuele)communicatie is de key tot nieuwe medewerkers. Hierin is de samenwerking tussen HR en marketing essentieel. Vaak wordt marketing nog gezien als een middel om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij klanten, en niet als middel om nieuwe collega’s te werven. En heel mooi al dat extra werk, maar als je de mensen er niet voor hebt; houdt het snel op.

Daarom gaan wij je helpen. Samen met jou gaan we kijken naar alle mogelijke manieren om jouw organisatie op de kaart te zetten en zo nieuwe collega’s te werven. Dit vraagt om maatwerk, want voor iedere organisatie is dit persoonlijk en elke organisatie heeft haar eigen onderscheidende trekjes. Die gaan we samen benadrukken.

Wil je precies weten hoe we dit voor jou kunnen doen? We komen graag langs voor een kop koffie, gaan we er samen eens naar kijken.

www.getclever.nl| info@getclever | 0548 – 21 88 12